Sparen voor korting
Uitgebreid assortiment
Lage verzendkosten
  • Hydrocleys nymphoides Drijfplanten

Familie: Hydrocleys
land: Zuid-Amerika
Hoogte: 45-60 cm
Licht: Normaal/Veel
Temperatuur: 23-29
Water hardheid: Medium
pH: 5-7
Plantsoort: Drijfplant (drijfbladeren)

Omschrijving:
De Hydrocleys nymphoides, ook wel 'HN' genoemd, is nog niet zo bekend in de aquarium wereld. Toch zie je hem steeds vaker verschijnen in aquaria dankzij gulle mede hobbyisten. De plant maakt namelijk gemakkelijk uitlopers aan als je geluk hebt.
De plant past zich aan aan de hoogte van het aquarium. Ik heb planten in mijn bak van 60 hoog welke een lengte hebben van maximaal 70 cm, terwijl in mijn andere bak welke 50 cm hoog is de planten maximaal zo'n 60 cm lang worden.
Licht en kleibolletjes zijn heel belangrijk voor de HN. Je mag best een stuk of 4 bolletjes om de wortels heen doen en hem vol in het licht zetten. Bij lichtgebrek maakt de plant geen drijfbladeren meer aan, maar onderwater bladeren.
De temperatuur moet tussen de 23 en 29 graden liggen. Als het water koeler is kun je ook bloemen verwachten. De pH kan variëren van 5,5 tot 7, de GH liefst niet te hoog, maximaal 6 ongeveer.
De vermeerdering vind plaats door lange uitlopers waaruit een nieuwe plant groeit. Een uitloper kan wel 20 tot 30 cm lang worden.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Hydrocleys nymphoides

  • €0,00


Gerelateerde producten

Pistia Stratiotes Drijfplanten

Tags: Drijfplanten, Zuid-Amerika