Sparen voor korting
Uitgebreid assortiment
Lage verzendkosten

Familie: Hypnaceae
land: China, Thailand
Hoogte: 0,5-1 cm
Licht: Normaal
Temperatuur: 15-30ºC
Water hardheid: Zacht/Medium
pH: 5-8
Plantsoort: Mos, Invitro (voor meer info zie onze e-book)

Omschrijving:
Vesicularia dubyana (Taxiphyllum barberi) kan overweg met bijna alle waterwaarden en temperaturen. De Java mos vormt groene tapijten op stenen, wortels en het substraat en wordt gekenmerkt door een trage groei. Omdat Java mos uiterst tolerant is in de verzorging kan het in alle aquaria worden gebruikt. Vanwege de langzame groei van het mos is het vooral populair in aquaria, en trimmen is zelden nodig. Garnalen en jonge vissen houden ervan om erin te blijven zitten opzoek naar voedsel. Taxiphyllum barbieri (Vesicularia dubyana) komt oorspronkelijk uit Singapore, waar het zich nestelt in wetlands en kustzones. Het groeit kruipend langs het substraat. Er zijn talloze scheuten op de donkere wortelstokken, die op hun beurt verdere zijscheuten produceren. Bij toenemende belichting wordt de groei dichter.

Invitro houd in dat deze plantjes helemaal schoon zijn, en daardoor uitermate geschikt voor aquaria met garnalen en andere gevoelige dieren maar ook voor het gewone aquarium. Na openen dient u de plantjes te wassen om de steriele gelei te verwijderen. Daarna kunt u ze direct gaan planten. Pot is ongeveer 6 cm groot.

LET OP: invitro planten hebben wij zelf op voorraad en worden dus niet zoals de andere planten bij onze kwekerij besteld. Het voordeel is dat wij orders met de invitro planten elke dag van de week kunnen verzenden.

Bekijk hier filmpje hieronder, voor de behandeling van InVitro planten.

 

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed
Captcha

Taxiphyllum barbieri (Java mos), invitro bakje

  • €0,00


Gerelateerde producten

Tags: Hypnaceae, China, Thailand, Mossen, Invitro